Ndërlidhjet

BERLIN


Mosmarrëveshjet rreth Kosovës brenda Bashkimit Evropian kanë sjell përzierjen e Rusisë dhe Kinës tha Koordinatori i Paktit të Stabilitetit per Evropën Juglindore, Erhard Busek.
''Evropianët duhet të përkujtohen se po të kishim qëndrim të përbashkët, shumë gjëra kemi mundur t'i shmangim, si p.sh përzierjen e Rusisë. Është e qartë se Kosova është problem evropian. Pozicionet e ndryshme të vendeve të BE-se rreth statusit të saj i kanë ftuar Rusinë dhe Kinën që të ndërhyjnë'', ka thënë Busek.
Paralajmërimet e autoriteteve serbe për embargo ekonomike në rast se Kosova shpall pavarësinë, Busek i sheh si problem, por edhe si ''nxitje të palës shqiptare që t'i forcojë përpjekjet për të qëndruar në këmbët e veta''.
XS
SM
MD
LG