Ndërlidhjet

LISBONË


Liderët e Bashkimit Evropian e nënshkruan marrëveshjen e re për reformimin e institucioneve të qeverisjes së BE-së. Marrëveshja zëvendëson kushtetutën e propozuar e cila u refuzua nga votuesit francezë dhe holandezë gjatë referendumit të mbajtur dy vite më parë.
Sipas marrëveshjes, BE-ja do ta ketë presidentin me mandat më të gjatë dhe shefin e politikës së jashtme me më shumë të drejta. Poashtu, parashihen më shumë të drejta për parlamentet e vendeve anëtare, si dhe shteteve u mundësohet të largohen nga BE-ja.
XS
SM
MD
LG