Ndërlidhjet

BRUKSEL


Shumica e vendeve evropiane dëshirojnë të nënshkruajnë marrëveshjen për bashkëpunim më të ngushtë mes Bashkimit Evropian dhe Serbisë. Kjo mund të ndodhë muajin e ardhshëm, tha ministri cek për cështjet evropiane, Aleksandër Vonda.
Vonda shtoi se megjithë hapat e Unionit në mbështetje të shkëputjes së Kosovës nga Serbia blloku është i interesuar të dëshmojë se Beogradi ka një të ardhme evropiane dhe t'i japë fundit kthimit nga Rusia.
"Interesi ynë është ta mbajmë Kosovën dhe Serbinë nën ndikimin evropian dhe jo nën atë rus", tha ministri cek për cështjet evropiane, Aleksandër Vonda.
XS
SM
MD
LG