Ndërlidhjet

UASHINGTON


Pentagoni tha se forcat e Shteteve të Bashkuara kanë arritur "përparim të rëndësishëm të sigurisë" në Irak në tre muajt e kaluar. Vlerësimi nga Departamenti i Mbrojtjes pasoi raportin e fundit për gjendjen në Irak.
Raporti tërheq vërejtjen se progresi i "qëndrueshëm" në fushën e sigurisë varet nga progresi ekonomik dhe politik. Në raport gjithashtu thuhet se Irani nuk i ka zvogluar fondet për trainimin e milicive ilegale shiite në Irak. Teherani i ka mohuar akuzat.
XS
SM
MD
LG