Ndërlidhjet

NJU JORK


Një kopje e rrallë e Magna Carta është shitur për 21 milionë dollarë në aukcionin Sotheby në Nju Jork.
Dorëshkrimi nga viti 1297 është një ndër 20 kopjet e dokumentit, dhe i vetmi që deri sot është shitur në aukcion. E nënshkruar në vitin 1215 nga Mbreti John i Anglisë, Magna Carta është një deklaratë për të drejtat e njeriut, e cila i ka vënë parimet udhëheqëse të demokracisë që njohim sot.
XS
SM
MD
LG