Ndërlidhjet

MOSKË


Zëvendës ministri i jashtëm rus, Vlladimir Titov tha sot se gatishmëria e Bashkimit Evropian për dërgiminim e misionit në Kosovë duhet ta ketë mbështetjen e të dy palëve dhe të lejohet nga Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara. Ai tha se propozimi rus që për statusin e Kosovës të hartohet "një plan i detajuar" e ka perspektivën në negociata, ndërsa "aleterantivat e tjera mund të kenë pasoja serioze për stabilitetin në Ballkan dhe në botë në tërësi". Mëtutje zëvendës ministri Titov poashtu tha se alterantivat e tjera "nuk e shtojnë autoritetin ndërkombëtar të atyre që e mbështesin skenarin e shpalljes së njëanshme të pavarësisë".
XS
SM
MD
LG