Ndërlidhjet

BERG-PETERZLLAKA


Sllovakia dhe Austria të parat e shënuan heqjen e barierave kufitare dhe përfshirjen e nëntë vendeve të Evropës Lindore në zonën Shengen të Bashkimit Evropian.
Kancelari austriak Alfred Gusenbauer dhe kryeministri sllovak Robert Fiko sot e sharruan barrierën e drunjtë në kufirin e përbashkët midis dy vendeve.
Zgjerimi i zonës Shengen në lindje do ti heqë kontrollet kufiare për 400 milionë evropianët në 24 vendet.
XS
SM
MD
LG