Ndërlidhjet

BRUKSEL


Parlamenti i Belgjikës ka miratuar sot qeverinë e re kalimtare duke e mbyllur kështu krizën politike gjashtë mujore e cila çonte kah parashikimet se ky vend do të mund të ndahej në rajonet që flasin gjuhën holandeze dhe atë frenge. Qeverinë e kryeministrit Gij Verhovshtad, që do ta udhëheq qeverinë kalimtare, e mbështetën 97 deputetë, 46 ishin kundër ndërsa një deputet abstenoi.
XS
SM
MD
LG