Ndërlidhjet

STOKHOLM


Ministri i jashtëm suedez, Carld Bild thotë se Bashkimi Evropian duhet t'i ripërtrijë kapacitetet e tij "diplomatike, ekonomike dhe ushtarake" nëse synon të shërbejë si "forcë reale e paqes". Mëtutje zoti Bild konsideron se njëra nga sfidat kryesore të BE-së për vitin 2008 është edhe gjetja e zgjidhjes së qëndrueshme për statusin e Kosovës. Këto komente zoti Bildt i bëri në gazetën e Stokholmit, Dagens Nyheter. Në këtë artikull ministri i jashtëm suedez, shkruajti se Rusia nuk mund ta vazhdojë trendin e saj "autoritar" nëse dëshiron të zhvillojë shoqëri dhe ekonomi moderne.
XS
SM
MD
LG