Ndërlidhjet

NJU JORK


Biznesmeni Richard Branson ka paraqitur modelin e anijes kozmike për të cilën ai shpreson se do të jetë e para që do t'i dërgoj udhëtarët me pagesë në gjithësi. Zoti Branson, kompania e të cilit Virgin Galactic e ka çmimin 200 mijë dollarë amerikanë për një fluturim të shkurtër në gjithsëi, tha se anija kozmike e paraqitur do të fillojë fluturimet provuese më vonë këtë vit. Sipas zotit Branson më se 200 njerëz tashmë janë paraqitur për fluturim në gjithësi, që zgjatë dy orë e gjsymë, përfshirë edhe pesë minuta në gjendje që nuk vepron graviteti. Anija mund t'i bartë dy pilotë dhe gjashtë udhtarë.
XS
SM
MD
LG