Ndërlidhjet

UASHINGTON


Raporti i panelit të ekspertëve i përbërë nga diplomatë amerikanë dhe gjeneralë të pensionuar, paralajmëron se pjesë të konsiderueshme të Afganistanit mund të bien në duart e forcave ekstremiste islamiste nëse nuk rriten përpjekjet ndërkombëtare për rindërtimin dhe përmirësimin e qeverisjes në vend.
Grupi tërheq vërejtjen se "misioni për stabilizimin e Afganistanit po dobësohet" si pasojë e dhunës, rritjes së prodhimit të opiumit dhe institucioneve jo efektive qeveritare afgane.
XS
SM
MD
LG