Ndërlidhjet

VJENË


Serbët e Kosovës do të vuanin nëse Misioni i OSBE-së do të largohet nga Kosova.
Diplomatët kanë thënë se Rusia dhe Serbia nuk do lejojnë arritjen e konsensusit për vazhdimin e Misionit të OSBE-së në Kosovë, në rast të shpalljes së pavarësisë.
"Në Kosovë të gjitha bashkësitë, përfshi dhe pakicën serbe kanë interes jetik për punën e OSBE-së, që përfshin mbrojtjen e pakicave dhe ndërtimin e isntitucioneve", tha eurokomisonerja Beneta Ferrero Valdner.
Më tej ajo ka shtuar se Bashkimi Evropian nuk pret ndonjë "veprim ekstrem" nga ana e Serbisë pas shpalljes së pavarësisë së Kosovës.
XS
SM
MD
LG