Ndërlidhjet

PRISHTINW


Komiteti norvegjez i Helsinkit ka bërë publike shkeljet e bëra gjatë gjykimit dhe burgimit të kreut të Lëvizjes Vetvendosje Albin Kurti.
"Gjykimi në vazhdim i Kurtit demonstron shqetësime serioze për respektimin e standarteve të të drejtave themelore ligjore dhe të drejtave të njeriut që sigurojnë gjykimin e drejtë të personave të akuzuar, duke përfshirë të drejtën për t’u informuar plotësisht për lëndën dhe e drejta për të patur avokat mbrojtës", thuhet në kumtesën e kësaj organizate.
XS
SM
MD
LG