Ndërlidhjet

BRUKSEL


Bashkimi Evropian edhe formalisht u dakordua të dërgojë misionin civil dhe policor në Kosovë, por nuk caktoi ndonjë datë për vendosjen e misionit. Siç njoftoi agjencia Reuters, diplomatët kanë thënë se ministrat e jashtëm të BE-së me siguri do të marrin vendimin për dërgimin e misionit në takimin e tyre në 18 shkurt. Diplomatët kanë thënë se Qiproja, e cila ishte kundër misionit për shkak të kundërshtimit ndaj pavarësisë së Kosovës, i ka tërhequr kërcënimet për bllokimin e misionit dhe ka abstenuar gjatë votimit.
"Aksioni i përbashkët u miratua në procedurë me shkrim", ka thënë një diplomat i Bashkimit Evropian.
Misioni do të ketë rreth 1.800 policë dhe zyrtarë të drejtësisë.
XS
SM
MD
LG