Ndërlidhjet

TOKIO


Kryetari i Parlamentit Evropian, Hans-Gert Poettering, tha sot se Bashkimi Evropian duhet ta bëjë të qartë se përfundimisht në radhët e veta do ta pranoj si Serbinë ashtu edhe Kosovën, me shpresë se tensionet lidhur me shpalljen e pavarësisë së Kosovës do të ulen. "Kosova pashmangshëm do të bëhet e pavarur dhe ky zhvillim është problem i madh për Serbinë", u tha reporterëve zoti Poettering gjatë vizitës së ligjëvënësve evropianë në Japoni. "Një ditë Serbia dhe Kosova, në mënyra të ndryshme, do të vijnë së bashku si anëtarë të Bashkimit Evropian", tha ai.
XS
SM
MD
LG