Ndërlidhjet

VILINUS


Nevoja për të dërguar më shumë trupa në Afganistan është në qendër të takimit të ministrave të mbrojtjes së vendeve të NATO-s që po mbahet në Vilinus.
Kosova dhe roli i KFOR-it janë gjithashtu tema të debatit.
"Forcat e NATO-s po luajnë një rol kyç në sigurimin e paqes në Kosovë dhe kjo do vazhdojë pa asnjë ndryshim", tha Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jaap De Hoop Scheffer.
Ai shtoi se KFOR-i do të qëndrojë aq sa është e nevojshme për të siguruar stabilitetin dhe sigurinë e qytetarëve të Kosovës.
"Nuk duhet të ketë asnjë dyshim. KFOR-i do të veprojë me shpejtësi dhe vendosmëri kundër çdokujt që kërcënon stabilitetin. KFOR-i do të jetë i paanshëm", tha Scheffer.
XS
SM
MD
LG