Ndërlidhjet

CANBERRA


Ligjvënësit e Australisë do të votojnë të mërkurën në 13 shkurt për mocionin, me të cilin u kërkohet falje të qartë Aborixhinëve për "degradimin dhe përuljen" që ua kanë bërë qeveritë e kaluara.
Mocioni i propozuar nga kryeministri Kevin Rudd, nuk përmend kompensime për gabimet e së kaluarës, siç kanë kërkuar disa liderë aborixhinë.
Aborixhinët, banorët e parë të Australisë, tash janë pakica më e varfër në vend.
XS
SM
MD
LG