Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti i Shteteve të bashkuara, george bush, i ka konfirmuar sot planet për tërheqjen e mijëra trupave amerikane nga iraku dhe Afganistani.
Ai ka thënë se rritja e kapaciteteve të sigurisë dhe zgjedhjet e fundit parlamentare ishin arsyet kryesore për këtë vendim.
"Përmirësimi është duke vazhduar, dhe kjo do të rezultojë me zvogëlimin e numrit të trupave për disa mijëra. Vendimi ka të bëjë me numrin e ushtarëve që ishin në Irak para zgjedhjeve të dhjetorit, dhe jo vetëm me 20 mijë trupat që e ndihmuan sigurinë gjatë zgjedhjeve", ka thënë Bush.
Ai ka shprehur shqetësimin e tij për abuzimet e kryera nga policët irakianë, dhe ka thënë se forcat amerikane do të marrin rol të ri në përmirësimin e profesionalizimit të tyre.
XS
SM
MD
LG