Ndërlidhjet

UASHINGTON


Një institut amerikan ka bërë të ditur se ekonomitë e Hong Kongut dhe Singaporit janë "më liberalet" në botë. Të dhënat janë publikuar në raportin vjetor me titull "Indeksi i Lirisë Ekonomike", nga Fondacioni i Trashëgimisë.
Në mesin e vendeve ish-sovjetike, Kirgizia, Gjeorgjia dhe Armenia, kanë ekonomi "kryesisht liberale", derisa Ukraina, Rusia, Azerbejxhani, dhe shumica e vendeve të Azisë Qendrore, janë "në masë të madhe jo liberale", thuhet në raport.
XS
SM
MD
LG