Ndërlidhjet

PRAGË


Pas një studimi që është bërë, është e qartë se "pasuria minerale dhe bujqësia janë potencialet kryesore për zhvillimin" e Kosovës, thotë Orsalia Kalantzopoulos, drejtore e Bankës Botërore për Evropën Juglindore.
Ajo thekson se "rezervat e thëngjillit e radhisin Kosovën në krye të listës, si mundësia më e lirë për prodhimin e energjisë dhe furnizimin e Evropës me energji". Në këtë aspekt, sipas saj, "nëse Kosova i përdorë në mënyrën e duhur pasuritë e saja natyrore, atëherë do të shndërrohet në një vend që mund ta mbajë veten". (më gjerësisht te Rubrika Intervista).
XS
SM
MD
LG