Ndërlidhjet

MINA


Më shumë se 2 milionë muslimanë e kanë filluar sot pelegrinazhin e haxhillëkut, me udhëtimin nga Meka drejt luginës së Minës. Ata do të luten, meditojnë dhe kalojnë natën në Mina, para se të nisen drejt Malit të Arafatit.
Rituali i shenjtë 5 ditor i haxhillëkut bëhet sipas mësimeve të profetit Muhamed.
Autoritetet saudite kanë thënë se mbi 60 mijë forca janë në gjendje gatishmërie për situatat eventuale emergjente.
XS
SM
MD
LG