Ndërlidhjet

SHKUP


Organizimi i zgjedhjeve sipas standardeve të vendeve të zhvilluar evropiane do të jetë testi kryesor, për atë sa Maqedonia është e gatshme të jetë pjesë e familjes evropiane tha mbasadori i Austrisë Filip Hojs, vendi i të cilit kryeson BE-në. Duke komentuar caktimin e datës konkrete për fillimin e negociatave për anëtarësimin e Maqedonisë në BE, ambasadori austriak tha se kjo nuk varet nga Austria si kryesuese e BE-së por vetëm nga Komisioni Evropian, duke theksuar dhe njëherë se rolin kryesor në këtë drejtim do ta ketë vetë Maqedonia "sa do të jetë e gatshme ti realizojë obligimet konkrete që ka marë para vetes".
XS
SM
MD
LG