Ndërlidhjet

SHKUP


Shpresat e Maqedonisë për anëtarësim në BE do të zveniten derisa të plotësohen reformat e qeverisë në polici dhe sektorin e drejtësisë dhe qeverisja në mënyrëe efikase ti përgjigjet krizave potenciale politike. Ky është komenti i Grupit Ndërkombëtar të Krizave në një deklaratë lëshuar sot për perpjekjet e Maqedonisë për anëtarësim. Në deklaratë thuhet se ndërsa qeveria ka kryer progres të dukshëm në reforma, ka akoma për të bërë në çështje thelbësore si krijimi i një sistemi meritokracie, proçesin e decentralizimit dhe rritjen e transparencës dhe efektshmërisë së të drejtave.
XS
SM
MD
LG