Ndërlidhjet

MEKË


Zyrtarët saudit dhe pelegrinët po e akuzojnë njëri-tjetrin për rrëmujën e së enjtes, gjatë haxhillëkut, si pasojë e të cilës vdiqën 362 njerëz.
Myftiu saudit, Abdulaziz al-Sheik, i fajësoi pelegrinët e padiciplinuar si shkaktarë të tragjedisë. Ai ka thënë në televizionin shtetëror, se qeveria ka bërë gjithçka që kishte mundësi, mirëpo disa pelegrinë e kundërshtuan atë, duke thënë se autoritetet nuk i kishin zbatuar detyrat gjatë ritualit.
Kjo është tragjedia më e madhe gjatë haxhillëkut, në dhjetëvjeçarin e fundit.
XS
SM
MD
LG