Ndërlidhjet

PRAGË


Liderë e kryengritësve çeçene kanë protestuar kundër planit të manovrave të përbashkëta ruse-suedeze. Qeveria e kryengritësve nëpërmjet një deklarate në internet tha se brigadat ruse që do të marrin pjesë në ushtrime, janë përmendur në dokumentat për dhunimin e të drejtave të njeriut në Çeçeni.
Ndërkaq Rusia ka deklaruar se manovrat ushtarake janë pjesë e kontributit për luftën globale kundër terrorizmit ndërsa autoritet suedeze thanë se ushtrimet ushtarake udhëhiqen nga proçesi i paqes. Stërvitja e përbashkët është dënuar dhe nga komiteti suedez i Helsinkit.
XS
SM
MD
LG