Ndërlidhjet

PRESHEVË


Subjektet politike shqiptare dhe shoqatat e asociacionet që veprojnë në Luginën e Preshevës, pritet të themelojnë "Kuvendin Kombëtar të shqiptarëve" të këtij rajoni, i cili, siç është paralajmëruar, do të ketë 81 anëtarë. 66 këshilltarë nga tri komunat; Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, 12 anëtarë nga dy shoqatat e dala prej ish-UÇPMB-së, dhe 3 anëtarë nga shoqata "Vatra" që vepron në Kosovë.
Këshilltarët shqiptarë të këtyre tri komunave, ditë më parë e kanë miratuar një Platformë, me të cilën ata kërkojnë autonomi politiko-territoriale për rajonin.
XS
SM
MD
LG