Ndërlidhjet

ATHINË


Në Athinë është mbajtur takimi i ministror i vendeve ballkanike me çrast është miratuar një deklaratë për Kosovën me të cilën mbështeten rekomandimet e Misarit Special të Kombeve të Bashkauara, Kai Aide.
Ministrat janë pajtuar që zgjidhja e çështjes së Kosovës të bëhet me mjete paqësore, të jetë rezultat i dialogut dhe bisedimeve, krahas jetësimit të standarteve.
Ministrat kanë vënë në pah se një Kosovë demokratike dhe shumë etnike është parakusht esencial për ardhmërinë e saj evropiane.
Në hapje të takimit kishte mospajtime ndërmjet zyrtarit të lartë të ministrisë së jashtme të Shqipërisë Roland Bimo dhe ministrit të Jashtëm serbo malazez Vuk Drashkoviç, rreth Kosovës.
XS
SM
MD
LG