Ndërlidhjet

PRESHOV/SLLOVAKI


Sot është mbajtur ceremoniali përkujtimor i 42 ushtarëve sllovakë, që shërbenin në Kosovë, e që humbën jetën nga rrëzimi i aeroplanit të Sllovakisë, që paraqet ngjarjen më katastrofike në historinë e Sllovakisë.
Në mesin e zyrtarëve më të lartë sllovakë dhe të përfaqësuesve ushtarakë nga jashtë, mori pjesë edhe sekretari i përgjithshëm i NATO-s Jaap de Hoop Scheffer, i cili theksoi se falë sakrificës së ushtarëve sllovakë, nënat në Kosovë tash mund të besojnë se fëmijët e tyre do të kthehen të sigurtë nga shkolla.
XS
SM
MD
LG