Ndërlidhjet

PRISHTINË


Përfaqësuesi i Lartë i BE-së për Politikë të Jashtme dhe Siguri, Havier Solana, i ka ftuar sot politikanët e Kosovës që sa më shpejt ta plotësojnë vakumin e krijuar nga vdekja e presidentit Rugova.
"Ajo që më ka rënë ndërmend dje por edhe sot është të shohim se vakumi që ka lënë Rugova të plotësohet nga njerëz të përgjegjshëm, me sens uniteti dhe zemërgjerësie për popullin e Kosovës. Sa më shpejt të merren vendimet aq më mirë për secilin", ka thënë Solana, në një intervistë për Associated Press.
"Një nga ironitë e historisë është kjo që Kosova në këtë moment ta humbë njeriun i cili më së shumti i duhet", ka thënë Solana, duke e çmuar lidershipin e Rugovës si përpjekje për të arritur rezultate pa dhunë.
XS
SM
MD
LG