Ndërlidhjet

PEKIN


Kina dhe Irani sot e mbështetën propozimin e Rusisë për zgjidhjen e çështjes bërthamore të Teheranit.
Kryenegociatori Ali Larijani tha se propozimi që uraniumi të pasurohet në Rusi është i dobishëm, por kërkon diskutime të mëtejme.
Presidenti amerikan George Bush tha se ky është një plan i mirë.
"Besoj se iranianët mund duhet ta kenë programin bërthamor për nevoja civile, por nëse materiali përpunohet në Rusi, pastaj nën mbikqyrjen e Agjencisë Ndërkombëtare për Energji Bërthamore të dërgohet në Iran, kurse mbetjet bërthamore përsëri të kthehen në Rusi. Mendoj se ky plan i rusëve është ide e mirë dhe unë e mbështes", tha presidenti Bush.
XS
SM
MD
LG