Ndërlidhjet

BRUKSEL


Vendet e Bashkimit Evropian planifikojnë t'i bëjnë thirrje Iranit t'i japë fund programeve që synojnë pasurimin e uraniumit ose në të kundërt do ta çojnë çështjen në Këshillin e Sigurimit.
Por nga ana tjetër delegacioni iranian që ka biseduar gjatë ditës me përfaqësuesit e Britanisë, Francës e Gjermanisë i ka cilësuar bisedimet si pozitive.
Në Londër janë takuar vendet anëtare të përhershme të Këshillit të Sigurimit. Lidhur me këtë çështje presidenti Bush tha:
Natyrisht një nga opcionet është që vendet të punojnë së bashku që ta sjellin Iranin para Këshillit të Sigurimit. Ne do vazhdojmë të punojmë me miqtë dhe aleatët tanë të paraqesim një front të bashkuar përballë iranianëve."
XS
SM
MD
LG