Ndërlidhjet

PRAGË


Sot mbushen 7 vjet nga fillimi i konferencës së Rambujesë, ku morrën pjesë përfaqësuesit e Kosovës dhe të Serbisë nën organizimin e bashkësisë ndërkombëtare.
Konferenca që zgjati 17 ditë nuk solli nënshkrimin e dokumentit të mbështetur nga bashkësia ndërkombëtare, kurse Grupi i Kontaktit vendosi që negociatat të vazhdojnë më 15 mars në Paris.
Raundi i dytë i negociatave përfundoi me nënshkrimin e dokumentit nga pala shqiptare dhe refuzimin e palës serbe. Një javë më vonë më 24 mars filloi bombardimi i caqeve serbe nga NATO-ja.
XS
SM
MD
LG