Ndërlidhjet

PARIS


Isabelle Dinoire, francezja 38 vjeçare, që nëntorin e kaluar ishte e para paciente të bënte transplant të fytyrës, ka dalë për herë të parë në publik. Në një konferencë shtypi në qytetin e Amiensit ajo theksoi:
"Pas operacionit, tani kam një fytyrë si çdokush tjetër. Mund ta hap gojën, mund të ha dhe të ndiej buzët, hundët dhe gojën", tha Dinoire.
Operacioni kishte zgjtur 15 orë dhe ishin përdorur pjesë nga fytyra, muskuj, arterie dhe vena nga një grua që kishte vdekur klinikisht.
XS
SM
MD
LG