Ndërlidhjet

BRUKSEL


Zyrtarë të lartë të BE-së dhe të NATO-s kanë përshëndetur zgjedhjen e Fatmir Sejdiut për president të Kosovës. Përfaqësuesi i lartë i Bashkimit Evropian për politikë të jashtme dhe siguri, Havier Solana tha se "zgjedhja e shpejtë e presidenti të ri paraqet demonstrim të pjekurisë dhe shenjë të unitetit në këto momente sfiduese për Kosovën". Ai mëtutje u shpreh se shpreson për "vazhdimin e menjëhershëm të punës për procesin e statusit dhe për një angazhim konstruktiv, përfshirë këtu edhe bisedat e ardhshme për decentralizim në Vjenë, nën mbikëqyrjen e të dërguarit të Kombeve të Bashkuara". Zoti Solana poashtu pret "fokusim të shtuar dhe përkushtim nga institucionet për implementimin e standardeve dhe të reformave të tjera evropiane, e veçanërisht që të arrihet që të gjitha bashkësitë në Kosovë ta kenë bindjen se kanë ardhmëri të sigurtë". NATO-ja ka përshëndetur zgjedhjen e Fatmir Sejdiut për president të Kosovës, duke thënë se ai është politikan i moderuar që ka aftësi të nevojshme në periudhën kur Kosovën e presin bisedimet për status. Sekretari i përgjithshëm i aleancës, Jaap de Hoop Scheffer tha se këto "kualitete do të jenë të rëndësishme për ta udhëhequr Kosovën gjatë këtyre muajve të rëndësishëm të bisedave për status dhe më vonë".
XS
SM
MD
LG