Ndërlidhjet

BRUKSEL


Virusi i vdekje prurës i gripit të shpezëve, H5N1 ka arritur edhe në dy vende të Bashkimit Evropian (Itali, Greqi) dhe në Bullgari. Komisioni Evropian tha se kanë arritur informacione nga autoritetet e Italisë që konfirmojnë rastet e gripit të shpezëve në rajonet e Pulës, të Kalabrisë dhe të Sicilisë. Ministria e Agrikulturës e Greqisë poashtu sot ka konfirmuar se tri mjellma në veri të këtij vendi kanë ngordhur nga virusi H5N1. Komisioni Evropian poashtu njoftoi se testet laboratorike në Londër kanë konfirmuar gripin e shpezëve te mjellmat e egra në veri të Bullgarisë.
XS
SM
MD
LG