Ndërlidhjet

PRISHTINË


UNMIK-u ka nënshkruar një marrëveshje mirëkuptimi me qeverinë suedeze për t’u kthyer në mënyrë graduale refugjatët kosovarë nga ky vend. Marrëveshjen e nënshkruan ministrja suedeze e Migracionit, Barbro Holmberg dhe zëvendës shefi i UNMIK-ut Larry Rossin.
Në bazë të marrëveshjes kosovarëve që nuk u lejohet qëndrimi në Suedi nuk do të dëbohen, siç ka ndodhur me qeveritë e tjera perëndimore, por do kthehen në mënyrë më dinjitoze.
XS
SM
MD
LG