Ndërlidhjet

BEOGRAD


Serbia i hodhi poshtë udhëzimet e Bashkimit Evropian për referendumin e planifikuar të Malit të Zi për shkëputje nga Unioni. Ministri i Administratës Publike dhe Vetëqeverisjes Lokale, Zoran Lonçar, tha se Serbia do ta njohë pavarësinë e Malit të Zi vetëm nëse për të votojnë mbi 50 përqind e votuesve të regjistruar, jo vetëm të atyre që marrin pjesë.
Presidenti malazez, Filip Vujanoviq, tha se propozimi i BE-së sugjeron që për shkëputjen e Malit të Zi, në referendum të votojnë së paku 55 përqind e pjesëmarrësve.
XS
SM
MD
LG