Ndërlidhjet

LUBJANË


"Kur do të bëhet përcaktimi i statusit politik të Kosovës në pajtim me vullnetin e shumicës së popullatës, jam i bindur se edhe pala shqiptare me tjetër sy do ta shohë pakicën serbe, dhe në këtë mënyrë do të mund të vendosej një jetë normale", ka deklaruar presidenti i Sllovenisë Janez Drnovshek.
Në një intervistë për televizionin italian RAI, Drnovshek e ka përsëritur propozimin e tij për pavarësimin e Kosovës brenda 5 viteve, nëse, siç ka thënë ai, shqiptarët do t'i respektonin të drejtat e pakicës serbe.
Presidenti slloven gjithashtu është angazhuar që "bashkësia ndërkombëtare të jetë e pranishme në Kosovë edhe për disa kohë".
XS
SM
MD
LG