Ndërlidhjet

LONDËR


Kulla e Londrës i ka futur brenda korbat e famshëm, me qëllim që t'i mbrojë nga kërcënimi i gripit të shpezëve. 6 zogjtë janë vendosur në një vend të posaçëm brenda ndërtesës, pas përhapjes së gripit në disa vende të Evropës. Sipas legjendës, nëse korbat e braktisin Kullën ajo do të thërrmohet dhe Mbretëria e Anglisë do të bjerë. Mbreti Çarlsi i II-të, në shekullin e XVII-të, ka urdhëruar që në Kullë të jenë gjithmonë 6 korba.
XS
SM
MD
LG