Ndërlidhjet

HAGË


Sot ka filluar para Gjykatës Ndërkombëtare në Hagë seanca dëgjimore lidhur me akuzat e Bosnjës ndaj Serbisë e Malit të Zi për gjenocid.
Përfaqësuesi boshnjak, Sakib Softiç në fjalën e hapjes tha se Bosnja nuk kërkon hakmarrje, por synon të sfidojë refuzimin e Beogradit për tmerret e luftës në Bosnjë.
"Jemi këtu sepse autoritetet e Beogradit me dijeni kanë dërguar qytetarët jo serbë të Bosnjës në një rrugë ferri, në një shteg të mbushur me kufoma, familje të shkatërruara, rini të pajetuara dhe jetë të humbur", tha Softiç.
Ky është rasti i parë për gjenocid i ngritur nga një shtet kundër një shteti tjetër.
XS
SM
MD
LG