Ndërlidhjet

PRAGË


Raste të reja të gripit të shpendëve janë gjetur në pjesë të ndryshme të botës. Rezultatet e analizave kanë treguar se dy zogjë të gjetur në një liqen në Bosnjën qëndrore ishin të infektuar me virusin H5N1.
Disa raste të virusit H5N1 u gjetën dhe në Nigeri, që tashmë është vendi i tretë afrikan i prekur nga virusi.
Në një takim të mbajtuar në Paris kreu i Organizatës Botërore të Shëndetit të Kafshëve tërhoqi vëmendjen se gripi i shpendëve po transformohet nga "epidemi në pandemi".
XS
SM
MD
LG