Ndërlidhjet

BEOGRAD


Zyrtarët serbë kanë gjetur të parin rast të virusit H5N1 pranë kufirit me Kroacinë.
Zogu i ngordhur ka rezultuar pozitiv ndaj virusit të gripit të shpendëve. Vendet evropiane gjithnjë e më shumë po raportojnë për raste të reja të virusit H5N1 në zogjtë e egër. Ky virus ka shkaktuar vdekjen e njerëzve vetëm në rastet kur këta të fundit janë në kontakt të afërt me shpendët e infektuara.
Virusi H5N1 ka shkaktuar deri tani humbjen e miliona shpendëve dhe vdekjen e rreth 90 njerëzve, shumica në Azi.
XS
SM
MD
LG