Ndërlidhjet

KABUL


Një studim i fundit ka treguar se fermerët afganë po mbjellin gjithnjë e më shumë opium, përkundër përpjekjeve të qeverisë për të reduktuar kultivimin e opiumit.
Studimi i bërë nga qeveria afgane dhe Kombet e Bashkuara, thotë se në 13 provincat e Afganistanit është rritur sipërfaqja e mbjellë me opium, kurse është zvogluar vetëm në 3 provinca.
Afganistani është prodhuesi më i madh në botë i opiumit, përbërësit kryesor të heroinës.
XS
SM
MD
LG