Ndërlidhjet

BRUKSEL


Presidenti i Komisionit Evropian, Hose Manuel Barroso tha sot se Bashkimit Evropian i duhet një partneritet i ri me Rusinë për çështje të energjisë. Ai tha se më vonë këtë muaj do të takohet me presidentin e Rusisë, Vlladimir Putin për të diskutuar rritjen e partneritetit BE – Rusia për energji. Zoti Barroso kërkoi që Bashkimi Evropian ti shumëfishoj burimet e furnizimit me energji dhe ta shqyrtoj mundësinë e depozitimit të gazit dhe të naftës për periudhat erventuale të krizave. Ai nuk e përjashtoi edhe opsionin e energjisë bërthamore.
XS
SM
MD
LG