Ndërlidhjet

BAGDAD


Sot vazhdoi procesi gjyqësor kundër ish liderit të Irakut, Saddam Hussein dhe i shtatë ish bashkëpunëtorëve të tij. I akuzuari Hussein vlerësoi se gjykimi kundër tij është "komedi kundër Saddam Husseinit dhe shokëve të tij". Në seancat e mëparshme, ai pranoi se kishte dhënë urdhëra që çuan në vrasjen e 148 pjesëtarëve shiitë në fshatin Duxhail, pas një përpjekjeje për atentat kundër Saddam Husseinit, në vitin 1982.
XS
SM
MD
LG