Ndërlidhjet

KJEV


Në Ukrainë po zhvillohen zgjedhjet parlamentare, të parat pas revolucionit të portokalltë që sollën në postin e presidentit kandidatin e opozitës, Viktor Jushçenko.
Anketat e opinionit tregojnë se partitë pro-ruse kryesojnë, duke bërë që partia e Viktor Janukoviçit të jetë kandidatja kryesore.
Shkak për ndërrimin e qëndrimit të votuesve është ecuria e ngadaltë e reformave.
Jushçenko ka vendosur marrëdhënie të ngushta me perëndimin, derisa Janukoviç kërkon marrëdhënie të ngushta më Rusinë.
45 parti dhe koalicione politike marrin pjesë në zgjedhjet e sotme.
XS
SM
MD
LG