Ndërlidhjet

ROMË


Papa Benedikti i XVI-të ka kërkuar nga presidenti afgan Hamid Karzai që t'i hiqen akuzat qytetarit afgan Abdur Rahman, i cili rrezikon dënimin me vdekje për shkak të konvertimit në të krishterë.
Ndërrimi i fesë është vepër e rëndë penale në Afganistan, i cili ka në themel të drejtësisë ligjin islamik. Bashkësia ndërkombëtare kërkon nga Kabuli të respektojë lirinë fetare dhe të shprehjes.
XS
SM
MD
LG