Ndërlidhjet

PARIS


Franca sot u godit nga një grevë kombëtare kur dhjetëra mijë njerëz dolën nëpër rrugë për të protestuar kundër ligjit të ri të punës.
Transporti publik u çrregullua në dhjetra qytete, kurse një e treta e fluturimeve të aeroplanëve u anulua. Puna gjithashtu u çrregullua në shkollat, postat, bankat dhe zyrat e qeverisë.
Në rrugët e Parisit u shpërndanë mijëra policë nga frika e shpërthimit të dhunës.
Ligji i ri u lejon kompanive që pa kurrfarë arsyetimi të mund t'i largojnë punëtorët më të rinj se 26 vjet.
XS
SM
MD
LG