Ndërlidhjet

KANBERA


Australia dhe Kina kanë nënshkruar një pakt lidhur me mbrojtjen e lëndëve bërthamore, çfarë i hap rrugën eksportit të uraniumit për t'u përdorur në industrinë e energjisë bërthamore në Kinë.
Kryeministri kinez theksoi se uraniumi do të përdoret tërësisht për qëllime civile dhe jo për prodhimin e armëve.
Kjo marrëveshje nuk hyn në fuqi para vitit 2010 dhe Kina mund të importojë deri në 20 mijë ton uranium në vit.
XS
SM
MD
LG