Ndërlidhjet

PARIS


Afro 20 persona janë lënduar kur grupe të të rinjëve gjuajtën me gurë dhe me shishe drejtë policisë, aty kah fundi i protestave të mbrëmshme në Paris, në të cilat po kundërshtohet një ligj për punë. Shumë pjesëmarrës në këtë dhunë janë arrestuar. Rapotohet se qindra mijëra njerëz morën pjesë në këto protesta në mbarë Francën, që në pjesën më të madhe ishin të qeta dhe paqësore. Qeveria po e promovon ligjin si mënyrë për ta reduktuar shkallën e lartë të papunësisë në radhët e të rinjëve, duke u dhënë kompanive të drejta të zgjeruara për ti larguar nga puna punëtorët e rinjë. Studentët dhe sindikatat fuqishëm po e kundërshtojnë këtë ligj.
XS
SM
MD
LG